keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Potut pottuina ja nenä kukan heteissä

 photo DSC_0995crop-1.jpg Puutarhaa taas =) Tai siis puutarhaa, tuntuu jokseenki kierolta sanoa kartanoa jossa tönöttää muutama puu ja puska puutarhaks, mutta puutrahahan tästä ainaki joskus toivottavasti tulee =D photo DSC_0986crop.jpg Pakko tehdä tilannepäivitystä perennapenkin osalta että voi sitte ens kesänä tarkistella että millon se mikäki kukki ja miten =) Sormustinkukka, voih tää on niin kaunis photo DSC_0984crop.jpg Ritarinkannus tekee kukkaa parhaillaan =) Kokoelmassa violetteja ja yks vanha roosakin mukana =) photo crop-1.jpg Lehtosinilatva photo DSC_0987crop-1.jpg Tämä mikästämänyttaasolikaan =) photo DSC_0985crop-1.jpg Tuolla keittiöpuutarhan puolella näyttää hyvältä *koputtaa puuta* photo DSC_1000crop.jpg Tänään oli ensimmäisen kerran kaikki mitä lautasella oli potuista lähtien oman maan tuotantoa =) Lihaa ja juustoa lukuunottaatta, ei löytyny ketään ketä lihoiksi laittaa tähän hätään (ja tiiättehän ettei moisesta touhusta mitään kyllä tuliskaan) ja juustoa en jaksanu ruveta veivaamaan =) photo DSC_1001crop.jpg Hyvältähän tuo maistui =) Muutama porkkanaki ollaan jo poitsun kans penkistä varastettu, ne tosin on vielä kypsymässä suurin osa. Täällä tuulee taas 100m/sekunnissa, mutta marjamettälle olis mentävä... Joskos sitä sinne vielä illan päälle =)

6 kommenttia:

 1. Voi että on herkullisen näkösiä potaatteja, porkkanoita ja retiisejä :P Ei teillä mies kuitenkaan sitä fasaania lihoiks pistelly ;D ei oo muuten lintua hetkeen näkyny..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oishan sitä ollu se fasaani =D ...missäs se muuten on? Tai ne, niitä oli usiampi... Liekö joku nakertelee parhaillaan rapsakkaa kukkopaistia ;)

   Poista
  2. Hei selvis muuten se fasaaninki kohtalo, siitä on tullu perheellinen =D Loppui kukkoilu =D

   Poista
 2. Kuule kun oot tuollanen näppärä viherpeukalo niin osaatkos neuvoa aloittelevaa pionin kasvattajaa? :D Muutama viikko takaperin plantteerasin pionit omaan penkkiin (6 kpl) ja parissa niistä oli valmiiks nuput. Eilen harmikseni huomasin, että molempien nuput oli kuivunu ruskeiks klimpeiks ja ku tarkkaan kurkistin niin latvan oli vallannu jonku sortin ötökät ja hämähäkin seittiä oli kans siinä silleen. :) Äkkiä ruiskasin mäntysuopaliuosta (en tiiä oisko saanu), mutta kun hätä tuli. :D Mikähän avuksi? Toivottavasti eivät kuole, oon niin kauan ku muistan haaveillu valkosista pioneista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan kyllä olla enemmänki semmonen wannabe-hortonomi =D

   Pioneista en kauhiasti tiiä, en oo vielä löytäny niille meijän pihalta sopivaa kasvupaikkaa, että sitten kun se löytyy niin kyllä niitä meillekkin tulee =)
   Näin äkkiseltään lähtisin kuitenkin epäilemään ensimmäiseks ravinteiden puutetta (mahdollisesti). Pionit tarvittee ravintorikkaan kasvualustan, ja jos ei ravinteita piisaa niin pitääkseen itsensä elossa, kasvi kun kasvi jättää kukkimatta =)
   Jos taas nupuissa on semmosta ruskeata "peitettä", niin sitten kyseessä on pionihome. Se tosin taitaa olla harvinaisempaa.

   En tiiä onko asia näin, mutta tänä vuonna on miusta ollu ihan ankaran paljon kirvoja ja kaikenmaailman toukkia liikkeellä. Minä joka päivä juoksen raivon vallassa pitkin pihaa mäntysuopaliuos purkki kädesä ja suihkuttelen ruusupensaita, raivostuttavia pikku ötököitä >=(
   Tuosta mäntysuovasta ei varmasti ollu mitään haittaa, luonnontuotetta kun on =) Ja niitä jotain mitälie pesiviä toukkia kauhiassa seittikerroksessa on useamman kerran väijyny varsinki kurtturuusujen nokassa, ne oon sitte vaan tyynesti nyppiny veke ja nakannu meneen ja suihkuttanu vielä mäntysuovat varmuuden vuoks päälle =)

   Liian paahetisessa paikassaki saattaa nuput ns kärventyä, mutta sillon kyllä yleensä lehetki vähintään kellastuu..

   Toivottavasti saat ongelman selvitettyä ja pionit kukkimaan =) Ne on todella kauniita kukkia <3

   Poista
 3. Onpa ihanan näköisiä herkkuja ja kukkasia teidän puutarhassa! Taidan poimia sieltä pari kukkasen nimeä muistivihkoon ;)

  VastaaPoista