tiistai 24. tammikuuta 2012

Nihilistin lamppuostokset ja lattiaongelma nr. XXII

Nåniin, kävin ns törsäämässä =) Mehän ei oo mitään varsinaisia sisustusostoksia budjetoitu tekevämme, eikä luultavasti tehäkkään =) Mä pidän siitä että saan sitte asua ensin rauhassa uudessa talossa ja kattoa jotta mitä mikäkin paikka kaipaa vai kaipaako ollenkaan =) Eli ihan vanhoilla huonekaluilla mennään, mitä ny pojalle täytyy ostaa/tehä uus sänky ku tuo vanha rupiaa jo oleen melkonen haitari =P

No jotainhan on silti melkeen niinku pakko ostaa ;) Ja viime viikolla sain sen sellasen "tadaa"-elämyksen ja riensin kytikselle.. Me ku tarvitaan niitä ikkunalamppuja... No mitä tuolla kaupoissa myydään ovat toki monet kauniita, muttei sitte sitä meijän tyyliä, eikä meijän hintasiakaan XD
No pikkusen aivotyötä ja siitä se ajatus sitte lähti! Kävin tänään ostamassa 4xlasilamput kuistin jokaseen ikkunaan, 5x samanlaiset erivärisenä ruokailuun ja olkkariin, 1 keittiöön ja yks kodinhoitohuoneeseen yhteishintaan .....hieroo katkarapujaan...... 60,35€ =D No tähän tulee vielä lisäks vähän liimaa, poranterä, hippusen maalia ja vähän vaivaa ;)
No palaan näihin sitte tarkemmin =)

Ja se lattia... plaah! Yhä edelleen se kaikista parhain vaihtoehto on se Vinylcomfortin Alaska Oak
Photobucket
Pohjalla korkki, puuviilu, toinen korkki ja päällimmäisenä vinyyli. Se olis kyllä ihan naminami, mutta hintaki on pittusen liian naminami =/ Yhä edelleen vaikka saatiinki siitä hyvä tarjous...

No toisena olis Gerflorin Senso Rustic. Siitä löytyis pariki näin netin välityksellä kahtottua hyvää sävyä, sitä semmosta vanhan ladon väristä mitä me ehottomasti halutaan.
Käsittääkseni tämä vaan on sellanen pelkkä "vinyylilevy" joka liimataan alustaan ja pontitetaan samaan tapaan ku laminaatti.. Se tosin siinä vähän arveluttaa että jos ei siinä ole muuta ku se pelkkä vinyyli? Ei huopaa tai mitään... No, hinnaltaan se ois soppeli =) Netraudasta ootellu jo muutaman kuukauden näytepaloja tästä, mutta tänään se kaiten ny vihdoin lähti etenemään. Että joskos ne joskus vielä saapus =)
Photobucket

Ja sitten ois Gerflorin texlinein vinyylimatto. Siitäki löytys pariki hyvää kuosia, ihan älyttömän hyvännäköisä itteasiassa! Tämä siis huopapohjallista mattoa..
Photobucket

Photobucket

No onkelmahan tässä on sitte siinä, että isäntä ei suostu vinyylimattoa meille ottamaan. Ja minä en taas puolestani laminaattia. Eieieiei sanoo tää emäntä! Nuissa vinyylituotteissa on sekin hyvä puoli (ja miulle hyvin tärkeäki puoli) että ne on suurimmaksi osaksi valmistettu täysin kierrätetystä materiaalista =)
Nooh, tervetuloa sitten joskus meille katsastamaan ja kokeilemaan miltä betonilattia räsymatoilla vuorattuna tuntuu tossujen alla! Tai sitte saatte tulla nakkeleen meitä kävyillä ja pikkukivillä ku painimme isännän kanssa kartanolla rähisemässä lattiavalinnoista =P

Mutta kuistiin tulee vinyylimatto, mitä luultavimmin tämä...
Photobucket

Nii ja tuvan seinien suhteen taijan joutua luopumaan siitä Gammalsvenskan Nyckelviken ett tapetista.
Photobucket
Niin älyttömän hieno ku se onki Mutta siinä taitaa olla liikaa värejä ja krumeluureja ku tulee kuitenki aika isolle pinnalle...
No ajattelin että jos silti löytäs jotain medaljonkikuvioista, kuten esmes alla oleva. Se oli kauniin luonnonvaalealla pohjalla ja harmailla kuvioilla, ja ilman mitään blingblingejä ja metallinhohtoja, mikkä ei toki meijän tuvasa tule kyseeseen vaikka kui hienoja oisivat =)
Photobucket
Pitääpäs taas pistää läräten Pihlgren & Ritola lävitte, ja Designers Guildinki ajattelin varmuuden vuoks kahlata...

Ainiijoo, jotain positiivista, tai miten sen ny ottaa =D Arvakkaas vaan olikos se edellisessä postauksessa oleva Boråsin Pigkammaren poistuva malli!! No tottakai oli =D Anno 1905 oli "utgått från sortimentet" marraskuussa 2011.. No kun mä ny vihdoin löysin noin råskon hienon tapetin, nii määhän en periks anna, ja paikallisesta Värisilmä liikkeestä löyty ku löytyki rulla ko tapettia, WOOHOOOOOOO!! Ja sainpas sen täten vielä vanhaan hintaan (43€) kun jos olis pitäny uutta tuotantoa ruveta metästään, se ois ollu jotain uutta high-tec tapettia ja maksanu täten 66€ rll... Niin ja yhellä rullalla pärjätän ku laitamme puolipanelin =)
Nii ja ostinpas alesta kuistiin verhovärkkiä ;) Sivuverhoja ovat, mutta ku niille näyttää vähän saksia ja ompelukonetta niin voila´, kuisti saa kapat ja jos sitte kermanvärisestä vanhanajanpitsistä ompelis salusiinit =)
Photobucket

Ja tyllerölle löyty samaisesta alesta kans verhot =) Ihan valmiit vaikka tuommoset toki ompelis kans hetkessä, mutta niin huokealla hinnalla, ettei siihen hintaan edes kankaita sais... Ja sopivat varmasti Tyllerön ilosen räikeään vaaleanpuna-valko-vihreään huoneeseen =)
Photobucket

Jotta jotain varsin onnistunuttaki tähän päivään =)

2 kommenttia:

 1. NONIIN! Mielenkiinnolla odotan niitä lamppukuvia!! Siis askarteletpaskartelet siellä jotain, hienoa!! Äläs nyt, kun mulla on kiikarissa sellainen roikkuva valaisin, jossa on rautalankaverkkoa tms. ympärillä...Isäntä ei ymmärtänyt, ei lainkaan :)

  Latta-asiaan en voi auttaa, kun en käsittänyt tuota materiaalijutskua, siis ei laminaattia vaan vinyyliä - onko niillä siis joku ero? AUTS! Elä nyt heitä mua sillä koneen hiirellä, mutta nyt tää on pelkkänä kysymysmerkkinä...En ole kuullutkaan. Tai en kai ole, kun meillä ei tule kysymykseen kuin parketti (Isännän mielestä) Enkä minäkään ole sen vuoksi tarkemmin edes muihin matskuihin tutustunut...Mietin kyllä puolitosissani mustavalkoruutuista korkkilattiaa keittiöön...Mutta nuo kuvat lattiamatskuista näytti kyllä tosi hienoilta. Koittakaa nyt saada joku sopu aikaiseksi, voin varmaan vaan lohduttaa, että betonilattia on joissain piireissä muuten ihan kuuminta hottia...;))

  Ja onnea tapettilöydölle! Voi sitä onnen tunnetta, kun onnistuu saamaan jotain edes hitusen edullisemmin! Rakentaminen kun tuppaa viemään viimeisetkin eurot kukkarosta...ainakin multa! :)
  Mukavaa viikon jatkoa, lamppukuvia odotellessa...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuule minä oon kova askarteleenpaskarteleen jahka vaan saan sitä tehä ;) Tänään on yks projekti mukana töissä joka kaipaa pintaansa maalia ja vähän decoupagea ;)

   Siis miehet! Ratakiskosta pitää vääntää jotta ymmärtävät niinkin yksinkertaisia asioita, ku naisten älynväläykset =D Ei muutaku rohkiasti rautalankaviritelmää toteuttamaan ;)

   Elä murehi rakkahani, en viitti sinnuu hiirellä heittää ku se on ihan uus =O* Mutta siis joo, laminaatissa ja vinyylissä on eri materiaalit. Muovia sinänsä molemmat, mutta vinyyli on yleensä kierrätetystä materiaalista enimmäkseen valmistettu. Tosin en tiiä kui ylenpalttisesti tämä nyt sitten toteutuu, mutta enivei =) Isäntä ei taho mattoa, ja minen taho laminaattia, piste. =D
   No aamulla sain siitä Senso rusticista näytepalat mukaan, ja se on kyllä kuosiltaan ja pinnaltaan just sitä mitä haettais! Nii ja hinnaltaanki =D Siinä on vaan se, että se on kokonaisuudessaan huikeat n. 2mm paksua tavaraa =/ Vaatii siis älyttömän tasasen pohjan....mitenhän sen meijän hiomisen kans menikään.... Mutta on helppo asentaa, liima siinä itessään ja pontataan vaan sitä mukaan niinku esmes laminaattiki =)
   No saas sii kui sen kans ny sitt käy =) Mutta pinnaltaan tuo ois ihan bueno! Semmonen rososen krouvi =O*

   Kyllä kuule onni oli suuri ku aamulla kävin Pigkammaren hakemassa kotia!! Se on ihan täydellinen! Luonnossa vielä hienompi ku netistä selattuna ;) Ja alennustaki sain =P

   Viikon jatkoa sinnekki! =)

   Poista