torstai 28. heinäkuuta 2011

Tulipahan törsättyä..

Tänään tuli iltapuhdetöiks tehtyä ikkuna- ja ovikauppaa =)

Ovien kilpailuttamisen alotin jo kauan sitte, lähinnä siis tuon kuistiin tulevan parioven suhteen =) Ikkunoitaki on kilpailutettu jo pidemmän tovin.

Tarjouksia meillä oli ainaki Skaalalta, Domukselta, Isoniemeltä, Alavus-ikkunoilta, Pihlalta, Tiiviltä ja Jiiri-ikkunoilta.

Skaala ja Jiiri tippui pois kalliin hinnan takia, meijän budjetti ois paukkunu ja komiasti =D
Skaalasta jäi vaikutelma että eiltu pahemmin perehytty asiaan vaan lätkästiin vaan kiiruusti tarjousta eteen, mutta nopeita ne oli, siit ei voi moittia =)
Jiiri-ikkunat tekee hienoa ja laadukasta jälkeä, ja erittäin hyvännäkösiä perinneikkunoita =) Jiirin edustaja on tuttu ja teki poikkeuksellisesti tarjouksen vaikka eivät niitä muutoin (ainakaan täälä päin...) uudisrakennuksiin tee. Mutta hintaki oli niin suolanen että siitä oli pakko luopua =P

Alavus, Isoniemi ja Pihla olivat hinnan suhteen kultasen keskitien kulkijoita, joten niitä täytyi muilla kriteereillä verrata keskenään.

Domus ja Tiivi onnistuivat taikomaan halvimmat tarjoukset =)

Kaikkia tarjouksia ei voinu verrata ihan täysin keskenään koska osasta puuttui autotallin värkit ym.

Tänään reffattiin Pihlan edustaja (ja tähän väliin on hyvä mainita, että suosittelen kaikkia refvaamaan mihinkäikkunaansittepäätykään-edustajan ihan naamatusten, tulee sitte varmasti kaikki asiat selväks =) ) ja sieltä saatiin tinkattua niin hyvä tarjous että otettiin sitte sekä ikkunat että ovet sieltä =)

Muuten meille tulee siis B-ikkunat leveällä yläpoikkipienalla. Kuistiin kapeammat pienat ja salmiakkiruudut. Kuistiin pariovi omista piirustuksista ja sen lisäks vielä arkieteisen (ahh, mikä nimihirviö, kodinhoitohuonehan se on, tai paremminki pyykkikammari =D), varaston ja autotallin sivuoven ja kaikki omalla värillä maalattuna =) Ai että mä nautin =O*

Niin ja sen lisäks vielä ikkuna parioven päälle =) Näin saadaan kuistiin yhtenäinen ilme ku ovat kaikki salmiakit samanlaisia =) Tuota ikkunaa ku ois saanu joltain muiltaki ovivalmistajilta, mutta ei niin halvalla niinku nyt saatiin ;)

Mitä oviin tulee, niin muutoin oltais otettu pariovi from Kovjoki Snickeri (onkohan se etes oikiata suomea jos kirjottaa "snickerietiltä"...)Sieltä ollaan saatu aivan loistavaa palvelua ja lupasivat tehdä kans ihan omien piirustusten mukaan. Vastasivat aina nopiasti kaikkiin kyselyihin, ja eihän unoheta sitä puuverstaan ihanaa krouvia jälkeä =O*

Pihlassa tykkäsin siitä, että edustaja oli niin samoilla linjoilla mitä tulee perinnetalon ulkonäköön ym., että ei tarvinu ratakiskosta vääntää vaan riitti ku sanoi että haetaan sitä perinnetalon ulkonäköä =) Ja semmosia muutamia tuumauskohtia mitä ite mietittiin, niin niihin osas tarjota hyvän ratkasun =)
Ainoa mikä jäi mietityttään ehkä vähän on se, että me ei otettu sälekaihtimia mihinkään.. Ei met ny niitä ois muutenkaan otettu muualle ku makkareihin, jos ny jotakuta kiinnostaa kahtoa ku mie tiskaan tai ku katomma uutisia tai isäntä vaikka aamutuimaan raapii ******, niin uskaltaa sitä tulla ovikelloa soittaan ja pyytään että saisko kattoa lähemminki =)
No onneks nuo kaihtimet voidaan ottaa vielä jälkikäteen jos siltä tuntuu =)

Mutta koska tänään tuli törsättyä sievonen summa, yks isoimpia ostoksiahan nuo oli, mutta myöskin aika oleellisia ;) , niin juhlistimme tätäkin saavutusta isännän kans........

EURON JUUSTOLLA =D
Photobucket

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Safety First

Rakentamisessa täytyy aina muistaa olla tarkkana noiden turva-asioiden kans. Työkalutki täytyy säilyttää lukittujen ovien takan kun on niitä pitkäkyntisiä jotka luulevat että se on ihan ok että käy nyyskäämässä millon mitäki työkalun pätkää ihan vaan siks, että voi sitte myydä ne hyvällä rahalla eteenpäin. Me ei tykätä sellasista, joten me asennettiin tupaan heti ovi ku saatiin katto pään päälle =) Lukko ja kaikki ja ovikelloki toimii =)

Better safe than sorry ;)

Photobucket

Photobucket

perjantai 22. heinäkuuta 2011

21.7.2011 ja harjakaiset =D

Olipa se menoa! Ei voi muuta sanoa.. Emännän pulssi hakkas noin 220 ja videokuvaki sen mukasta, kauhia darra =D

Eilettäin nosturi kurvas tontille, ei mikään ihan pieni sekään ja seki jo hirvitti. En oo ennen ollu mokomassa projektissa mukana ku katto nostetaan ilmaan, vähä pyöritetään ja lätkästään paikalle =O

Se nitisi ja natisi ja näytti kovasti nousevan jotenki vinksalleen.. No lähemmän tarkastelun myötä selvis että yks liina oli kiinni väärältä puolelta kattotuolia. Asia korjattiin ja kolmannella yrityksellä se nousi, koko arvioitu 3000kg elopainoa joka osottautui 4100kg loppupeleissä. Naapurikentän isännät seiso rivissä suut auki, samoin ku viereiset raksat tyhjeni kummasti kadunposkeen XD Taitavat pitää meitä vähän hulluina, titteli sekin, Korttelin Kylähullut =D

Vaikka tää tikkutalon rakentaminen, kuten kaikki rakentamiset, on vaatinu voimia ja töitä ja Hartiapankki OY:n jäsenyyden, niin voi sitä tunnetta ku katto oli tuvan päällä ja siinä se seisoo, meidän omin käsin ja hikikarpaloin tehty talo, tikkuja pystysä ja katto päällä! Aaaw! Kai se oli jotain ylpeyttä omasta työstä, helpotusta, rakkautta.. Ainaki helpotus ja rakkaus. Sehän on just sellanen ku me sen suunniteltiinki olevan! Ja helpotus ku tämä jokseenki utopistinen projekti onnistui ja yks etappi on saavutettu =)
Tällä hetkellä oon kyll ihan järjettömän tyytyväinen meidän ratkasuun että tehään tikkutalo, vaikka markkinoilla onki vaikka kui paljon hienoja varteenotettavia elementtitaloja, mutta tämä on ny just sellanen ku me haluttiinki =) Ja ei sopis mun luonnolle, eikä isännän, jos ei me saatas koko ajan olla värkkäämäsä jotain =) Mulle on hirviän tärkiää että saan olla ite tekemässä, niin pystytystä sun muitaki, eikä vaan sitte päättämäsä mitä mihinki sisällä laitetaan =) Meirän koti, oma tupa <3 Hymy on herkäsä ja eiku naama virneesä kohti seuraavaa etappia =) Villa NurinKurin, here we come =P Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

20.7.2011

Niin ne vaan ukonrohjakkeet nosti kaikki seinät pystyyn päiväsä =D Tupa ja talli molemmat, näppärää ;)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

torstai 21. heinäkuuta 2011

Odd Molly fall 2011

Vaikka min en lukeudukkaan Molly faneihin, muutaman hassun omistan, ja neki muka semmosia "pakko saada" ;D , niin tän syksyn mallisto yllätti positiivisesti =)

Muutamasta edellisestä en oo löytäny oikeen mitään edes pahemmin silmää miellyttävää, mutta nyt näyttäs niinku Molly ois palannu takas omaan peruskonseptiinsa =) Hyvä niin.

Persoonallisia ja silmää miellyttäviä =) Ilo silmälle, mutta aivan ylihinnoteltuja ainaki miun lompakolle XD Ja toisaalta, Molly on kyllä mun silmissä menettäny kiiltonsa kun siitä tuli enemmän "statusvaate" ku persoonallinen tapa pukeutua, harmi.

Mutta silmmäniloa, ja löytöjä Molly-faneille =O*

Photobucket

Photobucket

Photobucket

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

20.7.2011 Seinät nousee =D

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

13.7.2011 ja mittavirhe...

Oli tässä yhtenä iltana joku muuan varttuneempi pariskunta polkenu tontin ohi, isäntä touhas "katon sisällä".. Olivat kahtelleet pitkään meijän tontillista täynnä kattoja, ja tovin tuumailun jälkeen oli ukko tokassu vaimolleen että "Noilla on tainnu tulla joku mittavirhe..."

Sitäpä sitäpä ;D Ja huomattavasti helpompi homma ku katot on tehty maassa eristykisä myöden ;)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

tiistai 19. heinäkuuta 2011

20.7.2011

Huomena se lähtee nousemaan, tupa nääs =O Hui!

Tänään nosturi, eli hiioppi, kävi nostamassa katot sivuun, silleen huksfluks vaan, kätsää tää rakentaminen =)

Maalaria odottaa mooooonta metriä räystäslautoja vailla maalia, jahka töiltä joutas =P No se tietää yöhommia tai keikkumista korkeuksissa ;)

Jahka saan koneelle ladattua uusimpia kuvia, niin laitan tulemaan =)

Nyt unille... Asuntomessut on saanu jonkinsortin väenryntäyksen aikaseks =D Kaikki jokka ei oo vielä käyny, horioppia katsastamaan kohde 25.Heikius-hus ;)

Öitä!

Tjilivippen
Tingeling

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Utlottning, arvonta

Nu alla in på sköna sköna blogget Husprojekt Drömhus o delta i utlottning ;)
Tröttnar aldrig på att se på Tiinas vackar detaljer

Kaikki joukolla vierailulle Tiinan ihanaiseen Husprojekt Drömhus blogiin osallistumaan arvontaan ja ihastelemaan Tiinan kaunista putiikkia (joka on nyt avannu ovensa myös nettikauppan) *wink wink*

Tää palailee taas paremmalla ajalla omanapa kuulumisien kans, kiirusta pitää ja tuvan seinien pystytyski pitäis alkaa tällä viikolla, hui!

Tjilivippen!
Tingeling-Maija