torstai 28. heinäkuuta 2011

Tulipahan törsättyä..

Tänään tuli iltapuhdetöiks tehtyä ikkuna- ja ovikauppaa =)

Ovien kilpailuttamisen alotin jo kauan sitte, lähinnä siis tuon kuistiin tulevan parioven suhteen =) Ikkunoitaki on kilpailutettu jo pidemmän tovin.

Tarjouksia meillä oli ainaki Skaalalta, Domukselta, Isoniemeltä, Alavus-ikkunoilta, Pihlalta, Tiiviltä ja Jiiri-ikkunoilta.

Skaala ja Jiiri tippui pois kalliin hinnan takia, meijän budjetti ois paukkunu ja komiasti =D
Skaalasta jäi vaikutelma että eiltu pahemmin perehytty asiaan vaan lätkästiin vaan kiiruusti tarjousta eteen, mutta nopeita ne oli, siit ei voi moittia =)
Jiiri-ikkunat tekee hienoa ja laadukasta jälkeä, ja erittäin hyvännäkösiä perinneikkunoita =) Jiirin edustaja on tuttu ja teki poikkeuksellisesti tarjouksen vaikka eivät niitä muutoin (ainakaan täälä päin...) uudisrakennuksiin tee. Mutta hintaki oli niin suolanen että siitä oli pakko luopua =P

Alavus, Isoniemi ja Pihla olivat hinnan suhteen kultasen keskitien kulkijoita, joten niitä täytyi muilla kriteereillä verrata keskenään.

Domus ja Tiivi onnistuivat taikomaan halvimmat tarjoukset =)

Kaikkia tarjouksia ei voinu verrata ihan täysin keskenään koska osasta puuttui autotallin värkit ym.

Tänään reffattiin Pihlan edustaja (ja tähän väliin on hyvä mainita, että suosittelen kaikkia refvaamaan mihinkäikkunaansittepäätykään-edustajan ihan naamatusten, tulee sitte varmasti kaikki asiat selväks =) ) ja sieltä saatiin tinkattua niin hyvä tarjous että otettiin sitte sekä ikkunat että ovet sieltä =)

Muuten meille tulee siis B-ikkunat leveällä yläpoikkipienalla. Kuistiin kapeammat pienat ja salmiakkiruudut. Kuistiin pariovi omista piirustuksista ja sen lisäks vielä arkieteisen (ahh, mikä nimihirviö, kodinhoitohuonehan se on, tai paremminki pyykkikammari =D), varaston ja autotallin sivuoven ja kaikki omalla värillä maalattuna =) Ai että mä nautin =O*

Niin ja sen lisäks vielä ikkuna parioven päälle =) Näin saadaan kuistiin yhtenäinen ilme ku ovat kaikki salmiakit samanlaisia =) Tuota ikkunaa ku ois saanu joltain muiltaki ovivalmistajilta, mutta ei niin halvalla niinku nyt saatiin ;)

Mitä oviin tulee, niin muutoin oltais otettu pariovi from Kovjoki Snickeri (onkohan se etes oikiata suomea jos kirjottaa "snickerietiltä"...)Sieltä ollaan saatu aivan loistavaa palvelua ja lupasivat tehdä kans ihan omien piirustusten mukaan. Vastasivat aina nopiasti kaikkiin kyselyihin, ja eihän unoheta sitä puuverstaan ihanaa krouvia jälkeä =O*

Pihlassa tykkäsin siitä, että edustaja oli niin samoilla linjoilla mitä tulee perinnetalon ulkonäköön ym., että ei tarvinu ratakiskosta vääntää vaan riitti ku sanoi että haetaan sitä perinnetalon ulkonäköä =) Ja semmosia muutamia tuumauskohtia mitä ite mietittiin, niin niihin osas tarjota hyvän ratkasun =)
Ainoa mikä jäi mietityttään ehkä vähän on se, että me ei otettu sälekaihtimia mihinkään.. Ei met ny niitä ois muutenkaan otettu muualle ku makkareihin, jos ny jotakuta kiinnostaa kahtoa ku mie tiskaan tai ku katomma uutisia tai isäntä vaikka aamutuimaan raapii ******, niin uskaltaa sitä tulla ovikelloa soittaan ja pyytään että saisko kattoa lähemminki =)
No onneks nuo kaihtimet voidaan ottaa vielä jälkikäteen jos siltä tuntuu =)

Mutta koska tänään tuli törsättyä sievonen summa, yks isoimpia ostoksiahan nuo oli, mutta myöskin aika oleellisia ;) , niin juhlistimme tätäkin saavutusta isännän kans........

EURON JUUSTOLLA =D
Photobucket

7 kommenttia:

 1. Hattua nostan, että jaksatte noin ahkerasti kilpailuttaa! :) Musta tuntuu, että tuossa asiassa mulla on jo turnauskestävyys kadoksissa..

  VastaaPoista
 2. Kiittää =) Joo tuo on ihan mukavaa hommaa tuo kilpailuttaminen =) Ja tiedettiinhän me toki että tämmösessä tikkutaloprojektissa sitä hommaa kyllä riittää.. Mutta ahkeralla kilpailuttamisella säästetään pitkä penni ;) Ei säästetä aina välttis pinnaa, mutta pennejä kyll =D
  No nyt on yks iso urakka taas saavutettu =)

  VastaaPoista
 3. Kilpailuttaminen kyllä kannattaa aina ja näin huomaa että säästää rahaakin, jos vain jaksaa tuohon touhuun ruveta. :)

  Ja euron juustot, NAM! :P

  Ikävä teitä murut, tsemppiä sinne! <3

  VastaaPoista
 4. Meillä tulee ikkunat Domukselta, päädyttiin niihin, kun päästiin kotiseudulla olevan tehtaan myymälään hiplaamaan ikkunoita ja nähtiin livenä niiden toimivuus jne. Lammin ikkunat oli sitten heti hyvänä kakkosena (Nykyiset ikkunat on sieltä)
  Skaala pelasi ittensä ulos jo heti alkumetreillä törkeän kalliilla hinnallaan, vaik se edustaja kävi oikein meillä kotona tekemässä tarjouksen. Ihan mukava tyyppi oli hän, en minä sillä.
  Kyllä kilpailutus kannattaa tikkutaloa tehdessä, se on totinen tosi:)

  Ovia meillä ei ole edes vielä mietitty. Paitsi väliovet haluaisin Matti -ovilta, mutta saa sitten nähdä mikä on kilpailutuksen lopputulos...
  Mukavaa viikonlopun alkua teille!!

  VastaaPoista
 5. Domus oli kyllä meilläki ihan viimosille metreille mukana kisasa =) Niiltä saatiin hyvä tarjous ja hyvää palvelua =)
  Pihla tais viedä pidemmän korren siinä, että heillä oli tarjota sekä ikkunat ja ovet, ja sehän on selevä että ku oikeen pistät törsäten ja päädyt ostaan sekä ikkunat että ovet samasta paikasta, niin se tippuu se hintaki ;)
  Juu Skaalan hinta pisti kyllä pyöritteleen silmiä =O
  Laadustahan sitä kuulee sitä sun tätä, varsinki näiltä isommilta toimittajilta, ja sehän selittyy vaan sillä että usiampi on niitä ostanu, ja jos niitä kaikkia eipäsjuupas kommentteja rupiaa kuuntelemaan, saapi pian tehä ikkunansa ite =P Josain vaiheesa on vaan pakko lyödä nuija pöytään ja luottaa intuitioonsa että näillä mennään =)

  Juu pikkuhiljaa olis sitte sisäovien haku eessä =) Siihen toki vielä pitkä tovi, mutta hyvin suunniteltu=puoliks tehty ;) Taidetaan päätyä johkain muuhun ku valkosiin oviin =)
  Mitäs nuo Matti-ovet ovat? Pitääpäs käyä tutustumasa =)

  Kiitos, sitä samaa sinne Eeva =)

  naana: =O*

  VastaaPoista
 6. Hatun nosto teille!
  Ite ei kyllä millään jaksais moiseen ryhtyä, meille tulossa kastellilta "viittä vaille valmis"-paketti, ja ihan hermoraunioita jo pelkkien pohja töiden kanssa... :/
  Tsemppiä rakennus projektiin!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia Heli =) Ja kyllä sitä tsemppiä aina tarvitaan =D Mä oon sitä mieltä että oli sitte kyseessä vaikka avaimet käteen rakentaminen, niin hatunnoston ansaitsee jokanen raksaaja =) Ei se rakennusaika mitään varsinaista herkkua ole ku kaikki normi rutiinit menee uusiks =S

  Mutta ku koko touhusta osaa repiä huumorin irti, niin se tuntuu jo paljon helpommalta ;) Niin ja joka projektissa se kiitos lopussa seisoo, oma koti kullan kallis <3

  Tsemppiä sinnekki! =)

  VastaaPoista