perjantai 14. kesäkuuta 2013

Verhosta on moneks

Ei pidä aliarvioida minkään kangaskappaleen muuntautumiskykyä =) Tekaasin tänään siitä punasävyisestä verhosta maximekon =) photo DSC_0599crop-2.jpg En käyttäny kaavoja, vaan tein koko mekon yksinkertasesti toisesta sivuverhosta käänetineen päivineen. photo DSC_0598crop-2.jpg Leikkasin vain kädentiet, kanttasin ne ja ompelin pääntien nyörin ja kurttasin vielä palasta toista sivuverhoa rinnuksille kukan ja voilá, kesämekko on valmis =) photo DSC_0600crop-1.jpg Juhannusruusu on tehny ihka ensimmäiset kukkansa Arvatenkin tungen nenäni kukkaan aina ohikulkiessani ;) photo DSC_0601crop-1.jpg Ja jotta perinneruusuosasto olisi liki täydellinen, niin istutin tänään vielä pari suviruusua takapihalle, naminami =) Nyt valmistautumaan huomiseen pikkumiehen juhlaan =) Viikonloppua! photo DSC_0604crop-1.jpg

6 kommenttia:

 1. No jo on siellä kätevä emäntä :) Kaunis mekko, kyllä tuolla kelpaa viilettää helmat hulmuten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevästä en tiiä, mutta alituisen värkkäilyn tarpeessa kylläkin =D Tuo oli ihanan pehmeä ja ilmava kangas, joten solveltuu tosi hyvin tuommoseen kevpeään kesämekkoon =) Sais ne helteet vaan taas tulla ;)

   Poista
 2. Voi että kun hieno!! Mulla olis pari Pentikin sivuverhoa tuolla kaapissa... ;) Ei vaan mie suren sitä, että jos pilaan verhot pelkällä käänteiden ompelulla ja rypytysnauhalla tai vaihtoehtoisesti purjerenkailla.
  Eikä sillä ole väliä mihin tarkoituseen kangas on alunperin suunniteltu, täällä on vanha pöytäliina toiminut mainiosti sohvan päällisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =)
   Juurikin näin, ei sillä alkuperäsellä tarkotuksella niin suurta merkitystä kun sille oivaltaa sopivan nykysen käyttötarkotuksen ettei turhaan joutilaana pölyty =)

   Siellähän on pöytäliina päässy varsin oivaan tehtävään ;)

   Poista
 3. Onpa ihana! Musta ei olis ihan ykskaks samaan. Ensin täytyis tuumata, tuumata ja sitten tuumata vielä vähän lisää :D Ompelukone on kyllä löydetty muuttokuormasta mutta kovin vähällä käytöllä se edelleen on.
  Mutta oot kyllä onnistunut hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jane :) Tuumailu on hyvästä, joten eiku pölyt poijes koneen päältä ja tuumasta toimeen ;)

   Poista