lauantai 31. maaliskuuta 2012

Guggenheimin asennusohjeet

Jos haaveilet asentavasi kotiisi jokikiviä, niin näin kokemuksen möreällä rintaäänellä, tässä tulee Guggenheim-seinän asennusohjeet =)

1. Osta paikallisesta (paikallinen=ekologinen) rautakaupasta ihastuttavia jokikiviä, koska visio solisevasta luonnonpurosta omassa pikkuisessa spa-henkisessä kylpyhuoneessa on mitä sulostuttavin! Ja ei unohdeta huokeaa hintaa. Ainaki Pukkilan jokivet irtos hyvään hintaan ;)

2. Kalpi lähimpään (lähin=ekologisin) varaosaliikkeesseen ja osta:
a) Yhdet ylimääräset ranteet
b) Pari kaks kolme paria uusia sormenpäitä
c) Jätesäkillisen hermoja
d) Yhden olkapään
e) Noin ämpärillisen hurttia huumoria

3. "Lätkäse" jokikivilaatat seinään (älä välitä siitä että hommasta ei näytä tulevan yhtään mitään)

4. Käytä tässä vaiheessa yhdet sormenpäät irrottaessasi raivon vallassa verkosta ylimääräsiä jokikiviä joilla paikata koloja. Tee tämä työvaihe kiireellä, laasti kuivuu yllättävän nopiaan...

5. Odota tovi ja käytä sen jälkeen yksi ylimääräinen ranne yrittäessäsi irrottaa ylimääräset laastit kivien välistä


6. Seuraavana päivänä aloita saumaaminen. (älä välitä siitä että hommasta ei näytä tulevan yhtään mitään)

7. 4 laatan saumaamisen jälkeen kuluta ensimmäinen pari sormenpäitä tasottaessasi kivien välisiä saumoja.

8. 8 laatan saumaamisen jälkeen vaihda uusi ranne.

9. 12 laatan jälkeen vaihda uusi olkapää.

10. Kun varaosat on käytetty ja kauppa on kiinni niin että et saa hommattua lisää varaosia, kaavi jätesäkin pohjalta loput hermot ja ämpärin pohjalta hurtti huumori, mausta se hyppysellisellä (laita varmuuden vuoksi soppakauhallinen) apinanraivoa ja hinkkaa ja hiestä saumoja kyltymiseen saakka ja yritä epätoivoissasi vielä pestä kivet puhtaaks.

11. Vedä takki niskaan ja painu äkkiä saunomaan, koska pesuvettä on... niin no, joka paikassa.

12. Suunnattoman paljon onnea valinnastasi asentaa kotiisi jokikivi laatat!!Niin ja miks se on Guggenheim? No tultiin isännän kanssa siihen tulokseen ku hinkutimme sormenpäämme verille Kärppä peliä kuunnellessa, että moisella veistämisellä met päästäs taatusti sinne Guggenheimiin seinämme kans! ...jos ne vaan joskus saa sen tönön pystytettyä...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Jokikivet

...ne on ny *läts* =)

Eli lattiat (paitti vessa) on saumattu, seinät on saumattu, ja viime söndaagina laitoimme isännän kans jokikivet seinään ja lattiaan. Olipas se melkosta leipomista =P Mutta siellä ne ny on, saa nähä kui sitte aikoin saatosa toimivat =)

Eilen isäntä saumas jokikivien osalta lattian, ja tänään pitäis jatkaa seinää, siinä vaan meinaa sormet puskia rakoille =D

Ja maalata pitäis...maalatamaalatamaalatamaalata.... Miksikä miusta tuntuu että tuo maalaaminenki meinaa ruveta töktöktökkiin... Ehkäpä siks, ku sitä kerkiää tehä vaan kahtena päivänä viikosta, lauantai ja sunnuntai ja sillonki pitäs tehä melkeen yötä myöten jos meinaa joskus saaja valmiikski >=(

Nooh, sen pidemmittä jorinoitta, tää pukee nassikoille kamppehet ja lähtee kohti raksaa...
Kuvia tulee jahka on jotain näytettävää =D

Lepposta viikonloppua!

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Hallittu epäloogisuus.

Maailman surkein bloginpäivittäjä täällä terve!

On sitte tosiaan vähän jääny nuo päivittelyt.... Uus työ vie paljon mehuja ku on aivan ankarasti uutta opeteltavaa, eikä raksakaan päästä siitä huolimatta yhtään helpommalla.

Onneks meillä on Ahkera Isäntä joka o pistäny laatottaen tähän mennessä jo kaikki laatotettavat lattiat ja kylppärin seinät =)

Photobucket

Photobucket

Viime viikonloppuna saatiin Isännän kans muksujen auliaalla avustuksella (pahatpahat vanhemmat laitto ipanoille leffan pyörimään ja naposteltavaa nenän eteen nii malttovat istuksia onnellisena sen aikaa ku me toimitettiin hommia.Siis niitä laatotustouhuja, miksikä tuo edellinen kuulosti jokseenki kaksmieliseltä...) vessan lattia laatotettua. Ai että met tykätähän
Emäntä ensin latoi laatat tyllerön huoneeseen siihen logiseen järjestykseen, ja siitä sitte läiskittiin niitä laattiaan.

Photobucket

Photobucket

Se joka keksii mikä logiikka tuossa lattian kuviossa on, saa pullakahvit ;) Siinä oikiasti on logiikka, jonka kylläkin tällä hetkellä tiedän vain mä =D Pääsisköhän tuolla logiikalla sinne Harvardiin.... No ehkä mää mietin sitä hakemuksen lähettämistä vielä tovin....

Typyn ja Poitsun huone on saanu väriä pintaan. Ja ai että osasivat naperot valita hienot värit! Ihanan pirtsakat huoneet tulee nassikoille =)

Photobucket

Photobucket

Tänään jatkuu laatotus hommat seinien osalta ja miun kohalla maalaamisella =)

Niin ja se Josef Frankin tapetti mitä kuola poskella haikailin ja mitä ei enään tehdä....
SITÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ TULOSSA 3 RULLAA RUOTTINMAALTA =D Etsivä löytää vai miten ne ruukas sanoa ;) ........no joo, jouduin kyll hölläleen kukkaronnyörejä enemmän ku oisin halunnu, mutta mää sitte vaikka nakertelen näkkäriä sikarisalongissa pari viikkoa tapettia ihaillen sillä välin ku muut vetelee kotlettia =)

Photobucket

Kevät kevät tulis jo!
Photobucket

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Laattaa pukkaa, siis sellasta kaakelia =D

Äkkiä vaan tällanen pikapäivitys, kuvia sitte myöhemmin jahka saan aikaseks =) Meinaan tuo uus työ + raksatouhut vie sen verran tuota aikaa että on vallan jääny blogipäivitykset hunningolle =P

No eniveis, kylppäri on seinien osalta laatotettu, ja huomenna taitaa lattia saaja laatat kutrejansa koristamaan =)

Sen jälkeen vuorossa vessa ja kodinhoitohuone niin laatotukset onki suoritettu ja saajaan iskiä katon kimppuun =) Mun pitää vaan saaja maalaukset valmiiks ennen sitä, jaiks!

On meillä vaan uuttera isäntä!! Raksarintamalla...kotona ei oo paljoa näkyny =D

Niin ja ratsastusreissu meni .... no aaaaaaaw Kuinka pieni 4 vuotias tamma voikaan valaa vanhaan ja kilometrin mittaseen emäntään niin paljon luottamusta ja turvaa!
Mikä elämän lahja saada nauttia Ihanien Ystävien seurasta ja pehmeästä karvaturkista joka turvallisesti köpöttelee neljällä jalallansa ja kulettaa sua minne vaan haluat mennä Jos ihana Ulpu (se polle siis millä menin) olis osanu puhua, olis se taatusti hokenu monta kertaa "Elä sinä emäntä yhtään jännitä, kyllä mää tän hoidan."

Ny äkkiä unille, aamut aikastu ja emäntä väsysty =D

Kuulumisiin taas paremmalla ajalla =)

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Naistenpäivänlahja, Taika & Korento

Eilettäin oli se naistenpäivä. Yleensä en edes koko päivää muista, minä ku en oota sinä päivänä sen enempää kukkapuskaa ku suklaatakaan =) (Mitä en yleensäkään syö =D)
Mutta eilettäin sain epäodotuksistani huolimatta Naistenpäivälahjan, kymmentävaille valmiin ruokaomeron, eli skafferin, keittiön nurkassa

Photobucket
Ja kuvassahan pitäis siis lukia "purkkipiilo" >=(... vieläköhän kansalaisopistolla olis vapaita paikkoja siellä "Opettele kirjoittamisen alkeet"-kurssilla....

Tämän oon aina halunnu, ja kun siihen nyt kerran on mahollisuus, niin pakkohan se oli saada =) Ja se on aaaaaivan ihana, ilman oveaki =D Sisälle tulee siis hyllyt lattiasta kattoon, joissa on tarkotus säilöä kaikki ei jatkuvassa käytössä olevat kodinkoneet, hillopurkit, jauhot ja hiutaleet ja murot, riisit ja pastat, sipulit ja omput ja porkkanat ja kaikki muu mikä tykkää tuommosesta pimeästä tilasta =) No lamppu sinne tulee kyllä kattoon, nii että näkeeki jotain =) Pitäis vaan löytää se sellanen missä on se naru mistä saa nykästä sen lampun päälle =) Mikähän sen nimi on... No jos sellaseen satutta törmäämään niin pistäkääs ilmottaen =) Ulkonäöllä ei niin väliä, tää on ny taas tällanen meijän juttu =D

Photobucket

Joskus muinoin puhuin niistä ihanista PiP studion astioista. Joita suunnittelin kerääväni täyden tusinan. No net sai lähtöpassin ja jätin vaan sen ihanan ryssänpunasen tarjoilukulhon =D Kyllyin siihen ettei niitä meinannu enää mistään saaja, olokohot pah!
Mutta nyt löysin uuden rakkauden kohteen, Iittalan Korento ja Taika

Photobucket

Korentoon tykästyin ihan täysin, mutta pettymykseks huomasin että värit ei ollu olleskaan niin kirkkaat ku miltä alkujaan vaikuttivat =/ Mutta ajattelin silti sekottaa Taikaa ja Korentoa ilosesti sekasin, ja hommata näitä sen täyden tusinan =) Valkosta, sinistä ja punasta ihan kuinka sattuu =) Kahvikupeista ruokailulautasiin, syviin kulhoihin ja tarjoiluvateihin =) Ja näitä ny löytää aina jostain niin että voi ostaa lautasen sillon tai kahvikuppiparin tollon =)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Ja Kastehelmen tuikkukippojaki täytyy saaja, ne on aivan syötävän sulosia =O* Kivikippoja löytyyki jo liki joka värissä, ja kaikenmaailman eiminkäänmerkkisiä kaikissa eri väreissä. Mulla taitaa olla joku himous nuihin värikkäisiin kippoihin =D

Photobucket
Kuvat Iittala.fi

Ihania! Kertakaikkiaan =)

Viikonloppuna on sellanen Mamman oma viikonloppu, ihan parasta seuraa, rakkaita ihmisiä ja pääsenpäs piiiitkän tauon jälkeen kokemaan taas ratsastamisen ihanuuden, pehmeällä hevosmiestaidolla tottakai ;)
Hyvä tilaisuus lakasta pöytä puhtaaks, jättää vanhat menneeseen ja alottaa puhtaalta pöydältä uus viikko =)

Mitä lämpösintä viikonloppua!

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Maalia maalia, sinistä mömmeliä ja ruokakomero =)

Musta tuntuu ihan hirrrrweeen tehokkaalta ja ihanalta taas =O*

Tänään hajettiin muksuin kans niijen huoneisiin maalit =) Ihan itte valittivat värin (no joojoo, annoin nipun vaihtoehtoja ettei ny aivan karkaa mopo käsistä =D) mutta siis kuitenki =)
Saas nähä millaset tulee =)

Eteisen seinien väriä arvottiin oikeen urakalla ku tarkotus siis oli että eteinen maalattais samalla värillä ku lumikiteessä on pohja, se ku on silti yhtä tilaa mutten taho sinne tahmanäppien ulottuville laittaa paperitapettia uuuu nöööy =)
No eihän se mittari osannu sitä sävyä siitä lukia, mutta näin lähelle päästiin silti kuiteski =) Tämä siis 1L koepurkista joten paljoa siinä ei väripastaa ole, mutta tarpeeks kuitenki =)

Photobucket

Ihan älyttömn hankala tämä lumikiteen pohja! Siinä on sekä harmaata että ruskiaa että sinistä =S Joten päivän kuluessa väri kävi läpi kaikki skaalat beigestä harmaaseen, siitä vaaleanpunaseen ja lilaan =D Mutta uskonpa että hajen silti huomena 9L pönikän tuota, niin liki se silti on, ja jotenki ihana tuo väri ku on niin elävä =)

Ruokakomeronki runkoa ruvettiin isännän kans pystyttään ku muksut mutusti tyytyväisenä mäkkärin sapuskaa ja nauro maha kipiänä Nalle Puhille =)
Piiruvärkkiä ei tämän enempää jemmoista löytyny, pitää huomena hakia lisää, mutta saatiin me se sinne jotenki puristettua =)

Photobucket
No oukei, tuosta yhestä pystysä sojottavasti puutolopasta voi olla vielä vähän hankala hahmottaa lopputulosta =D

Ja kosteussulut isäntä vetas kylppärin puolelle =) Ihastuttava vihriä hirvitys siis se tällä hetkellä =) Ja vieläpä haiseva sellanen, örk!

Photobucket

Mistä tuliki muuten mieleen, että huomasimme ku tuolla yhellä siroplastilla maalattiin sen muutaman seinän vaan, että tuo Teknoksen Design ei tuoksaha kyll nimeksikään =O Ainakaan siroplastiin verrattuna ;)

Huomenna jatkuu maalailut, niin ja kylppärin vessaan löydettiin kalusteet =) Niistä pitää värkätä postaus myöhemmin, ny ei jassa! Raskasta tää lomailu =P

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Sivakoimista ja sutimista.

Niin ne viikot vaan menee, hiiiirweetä kyytiä!

Jos pureudutaan ensin tuohon sivakoimiseen...

Pisti jokseenki repimään suupieliä ylöspäin viime viikolla ku olimma muksuin kans kävelyllä raksalla ollessamme, ja kuinkas ollakkaan meijän ohi pyyhälsi siinä "kotikadun" kohalla moottorikelkka ja veteli latuja pellon reunaan. Ja vasta olin lukenu Rouva Metsätähen hehkutusta siitä ku heijän mettän takana menee kunnon hiihtoladut =D No nyt menee meilläki =D Toisella puolella tietä =)

Photobucket

No minähän oon sivakoinu joskus hmm... 13 vuotiaana viimeks, joten ei saanu miussa mitään varsinaisia riemunkiljahuksia tämä havainto aikaseks =) Mutta pojan puolesta kylläki, se ku on melkonen poika suksimaan eikä vauhtiakaan siitä hommasta puutu =)

No eilettäin miun äitee tuli raksalle hiihtämään lasten kans. Poitsu otti sukset alleen ja mummu otti tytön pulkkaan perään ja lähtivät hiihtämään, ilmaki oli ihan älyttömän hieno! Yllättävän kauan ne sillä reissulla viipyki ja poitsu näytti taas menevän kovaa kyytiä nii että heikompaa aivan hirvitti =D Reissulta ne kuitenki palas ja mummu oli hiestä niin läpimärkä että päätti lähtiä hetimiten saunan lämmitys hommiin.
No pianhan se palas jo takas ku oli kauhuksensa huomannu että oli hukannu kellonsa sillä reissulla. Kysyin kyllä että oliko se kello ny ihan varmasti edes matkassa, ja kovastippa tuo väitti että olihan se. Ja sattupa oleen sellanen muutaman satasen kello vielä kaikenkukkuraks. No eihän sitä mummua sinne ladulle uskaltanu enää laittaa ettei jotaki kuolemantautia saa, ja kaikkihan sen arvaa kui siinä sitte kävi...
Mie sain luvan vetaa mummun 43 koon monot jalakaan ja läksiä pussihousut jalassa latua spaanaileen jotta löytyskö sitä klockaa =D Pussihousut vaihoin kyll vielä ennen lähtöä mummun ulkoilupökiin, jos se tois vähän enemmän sellasta pro-meiningin tuntua siihen miun sivakoimiseen, mutta aika pian sain kyllä huomata että eipä se tainnu juuri sitä tehä... Ymmärsin varsin hyvin miksikä siitä oli jo vierähtäny muutama kymmen vuotta ku olin ko lajia viimeks harrastanu. Ja toivoin sormet ristissä ettei kenenkään tarvinu nähä sitä miun kekkuloimista siellä radalla! Het ku Juha Mieto konsanaan vedin räkä poskella varmaan 5km urakan, ja olin sen jälkeen niin hapoilla että häävi jalat kanto.
Mutta sen vertaa hiihtokärpänen silti puras, että täytyy kyllä käyä investoimassa sukset itellekki =) Hyvä liikuntamuoto, tekee hyvää sekä selälle että polville (miun alituisesti reeniä vaativat ruumiinosat) ja olishan se suorastaan synti olla omistamatta suksia ku latu menee melkeen tontin rajalla =)

Photobucket

Niin ja saipas isäntäki sukset 30v lahjaks vanhemmiltaan =D Musta kyllä vaan vähän tuntuu että ei ne tainnu aivan tosissaan olla ku olivat ne ostaneet... Ja isäntä vannoi hiihtävänsä vaan pimiällä =D

No sinne raksalle sitte =)

Typyn huone on pohjamaalien osalta valmis =) Tapettiseinän vedin turkoosiks tänään, voipi vähän fuskailla saumoissa ku Nihilisti Emäntä ei viihtiny ostaa kolmatta rullaa kallista tapettia vaan 10cm suiron takia ;) Seinä näyttää siltä ku siihen ois vedetty vesieristeet =D No toisaalta, saattaahan neki olla ihan hyödylliset pikkusen vilkkaamman puoleisen nuoren neidin mellakoidessa =D

Photobucket

Sikarisalonki o kans pohjamaalien osalta valmis. Kuistiin vedin ensimmäiset pohjamaalit tänään =) Sinnekki tulee siis sävytetty pohja koska tapetin pohja on niin tumma..
Eteinen on kans valmis. Muut seinät kaipaa vielä toisen kerroksen pohjamaalia ja sitte se urakka on valamis =)

Photobucket

Isäntä pääsee kohta vesieristysten kimppuun =) Laatat tuli perjantaina ja niitä vähän mallailtiin eilettäin jotta osataan niitä sitte jotenki sinne latoa =) Jokikivi on aaaaaivan herkku! Täytyy vaan levittää ne kaikki laattialle ja ettiä sopivat parit, niissä oli aika paljon sävyeroja, toiset vaaleampia ja toiset tummempia, mutta just se tekeeki niistä just semmosia ku etittiinki =)

Photobucket

Photobucket

Niin ja löytykö sitä kelloa... Joo, se löytyi illalla autonpenkin alta =P

Kohti uutta viikkoa =) Jiihaaa! Taas yks viikko lähempänä muuttoa =D


Photobucket